Der findes mange gode grunde til ikke at anskaffe sig en iPhone. Her får du 10 gode grunde til ikke at hoppe på iPhone-vognen og dermed indgå et forpligtende ægteskab med Apple.
iPhone satte nye standarder for mobiltelefoner da den blev lanceret første gang for 2½ år siden. iPhone fik en enorm interesse verden over – ikke mindst her i Danmark, på trods af at Apple havde lavet en eneretsaftale med Telia, et selskab med et ikke just godt ry blandt forbrugerne.
Uanset hvor lidt man bryder sig om Apple, må man indrømme at de gjorde det godt med deres iPhone. Den var flot og gav brugeren en helt anden oplevelse end hidtil. Dette er dog ved at være fortid. Der findes langt bedre alternativer til Apple’s iPhone nu, som slår iPhone’s specifikationer på alle områder, herunder kan bl.a. nævnes højere skærmopløsning, multitasking, Google’s Android OS, Snapdragon CPU på 1 GHz, mm.
1. Intet personligt præg
Langt de fleste nyere mobiltelefoner tillader mange forskellige måder hvorpå man kan give dem et personligt præg, især Google Android. Alle iPhone’s ligner hinanden, og hvor sjovt er det lige?
2. Apple er lukket land
Forbrugerne er vilde med “out of the box”-produkter, og dér gør Apple det rigtig godt – måske endda lidt for godt. Apple kan på mange måder sammenlignes med Kina, og det er absolut ikke positivt. Apple er lukket land og er kendte for bl.a. at fjerne indlæg i deres fora, som ikke er god PR eller succeshistorier om deres produkter. Open Source er fremtiden og det folket vil have – her halter Apple gevaldigt bagefter med deres iPhone.
3. Kommunikationsoversigt
De fleste nyere mobil telefoner (navnlig smartphones) har en oversigt over al kommunikation: opkald, sms, mms, e-mails, facebook, twitter, mv. hvor man hurtigt og overskueligt kan se sin kommunikation samlet ét sted. Men ikke på iPhone.
4. Kameraet
Kameraet i Apple’s iPhone er ikke noget Apple prioriterer særlig højt, skulle man mene. Det er og har i hvert fald aldrig været godt eller brugbart til andet end “for sjov”-billeder.
5. Ikke fremtidssikret
Bevares, iPhone virker “ud af pakken”, men det er ikke muligt at udskifte batteriet eller udvide hukommelsen, som det er med alle nyere mobiltelefoner. Dette gør måske ikke noget i starten, men når batteriet begynder at være præg af slidtage, kan det hurtigt blive et irritations moment, at man ikke “lige” kan udskifte det – dette kræver nemlig at telefonen skal på værksted.
6. Flere programmer på én gang – Multitasking
Jeg har siden min første Symbian-telefon, været afhængig af muligheden for at kunne multitaske – altså have flere programmer åben på én og samme tid. Dette kan man nu på langt de fleste nye mobil telefoner – både Symbian, Android og vist også Nokia’s lidt mere primitive platform, Series 40. Men, men, men… Har du en Apple iPhone, må du nøjes med ét program ad gangen.
7. Skærmopløsningen
iPhone trænger generelt til en ordentlig overhaling. Telefonens displayopløsning er på sølle 320 x 480 pixel, hvilket er i underkanten for en moderne telefon med den skærmstørrelse. Nyere touchtelefoner har allerede dobbelt så høj en opløsning.
8. Widgets
Widets på mobiltelefoner er blevet et must for de brugere der først har prøvet det. Widgets er elementer på “forsiden” af din mobiltelefon, og kan være alt lige fra nyhedsfeeds til tilfældige billeder fra Facebook. Her må iPhone-brugere også undvære.
9. Ingen flash eller faneblade
Browserdelen var et af de områder hvor iPhone virkelig satte nye standarder. Men det kræver fornyelse at beholde førertrøjen på, og her har Apple fejlet med fornyelse af deres iPhone. I dag ser vi flash, og faneblade som værende standard på nyere mobiltelefoner. Selv på min Nokia N79 har jeg både flash og faneblade/tabs.
10. Hånd i hånd med Apple
Det er desværre ikke så enkelt som at smutte ned i den lokale mobilforhandler, hvis man vil have sig en iPhone. Der skal tages en række beslutninger, for med Apple er man nød til at følge den røde tråd – altså Apple fra top til tå. Har du en Apple iPhone, er du også afhængig af Apple’s andre produkter. For at det ikke skal være løgn, kan du ikke engang få liv i din iPhone efter du har købt den, uden først at koble den til iTunes.