Alt om Google Chromecast

Netop som man sad og overvejede at købe Google Chromecast i udlandet, dukkede den op i Danmark. Hvor heldig har man lige lov til at være? Her kan du læse alt om Google’s smarte dongle.

Streaming er det nye sort
Der er ikke mere end to år siden, jeg svor at jeg aldrig ville begynde at streame mine film. Dengang havde jeg et setup bestående af en Popcorn Hour medieafspiller, 4 harddiske og en masse kabler. Jeg kunne lide tanken om, at jeg havde det hele liggende lokalt.

Nu er der gået lidt tid og jeg må indrømme at jeg er røget med på bølgen. Jeg streamer mine film og jeg elsker det faktum, at en dongle i princippet er alt hvad man skal bruge, såfremt der er en trådløs router i husstanden, that is.

Chromecast

Mange spørger sig selv: “Hvad skal jeg bruge det til?”. Sådan er det altid, når ny teknologi ser dagens lys. Men forestil dig, at du sidder i stuen og gerne vil vise familien en video på YouTube – skide irriterende, når 4-5 hoveder skal se noget på relativt lille skærm. Den situation har jeg siddet i mange gange, men med Google Chromecast, kan du skyde videoen op på TV’et – helt uden bøvl.

Hvad er Google Chromecast?
Ja, hvad er dælen er det så? Det ligner mest af alt en USB-stick, men tag ikke fejl, det her er din nye bedste ven. Google Chromecast er en Dongle til HDMI-porten i dit TV. Den kobler sig på det trådløse netværk i lejligheden og kan derefter interagere med alvedens enheder – smartphone, tablet, bærbar computer, etc.

Her fristes man til at tro, at Chromecast viser et spejlbillede af skærmen, på den enhed den streamer fra – men nej. Faktisk sender man blot et signal til Chromecast om, eks. at starte en film fra Netflix, et klip fra YouTube, vise en webside eller noget helt fjerde. Mulighederne er mange og de udbygges konstant, i takt med at flere applikationer får understøttelse af Google Chromecast.

Det smarte ved dette er, at en smartphone ikke bruger unødige kræfter på at streame noget, Chromecast selv kan klar. Dog kan det også lade sig gøre at streame egne videoklip til den smarte dongle. I Google Chrome kan man i den seneste beta-version “caste” alle websider op på TV’et via Chromecast og endvidere afspille alle videoklip, hvis det altså er HTML5. Flash o.l. er et no go.

Tekniske specifikationer

Google Chromecast sender billeder og video afsted i en opløsning på 1080p (full HD). Størrelsen og vægten behøver du ikke at bekymre dig om: 7,11 x 3,55 x 1,27 cm fordelt på 31 gram. Den trådløse forbindelse sendes på 2.4 GHz (802.11 b/g/n). En mindre bagside er dog, at den skal have strøm, og her sker det via USB-indgangen i TV’et.

Er du ikke så privilegeret at eje en Android-telefon, så frygt ej – Google Chromecast er kompatibel med iOS (iPhone, iPad, etc.) og Mac OS.

Bonus info

– Google Chromecast produceres af Motorola, som blev opkøbt af Google i 2012.
– I USA koster Chromecast-donglen 35 $ (ca. 190 kroner).
– Chromecast er ikke nogen decideret nyhed – den blev lanceret på det amerikanske marked tilbage i juli 2013.

Google Chromecast kan købes hos hhv. Google Play og Elgiganten for 270,- kr. eksl. fragt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *