Alt om OnePlus One

Jeg har i et stykke tid været i tvivl om, hvilken smartphone der skulle erstatte min Samsung Galaxy S4. Valget stod mellem efterfølgeren, Samsung Galaxy S5, eller HTC One M8. Problemet var blot, at Galaxy S5’eren minder meget om S4’eren og One M8 har et kamera, der efter min mening er stærkt forældet. Men så fik jeg nys om OnePlus One! Læs alt om den her.

Vilde specifikationer til billige penge

OnePlus One er spækket med hardware, der kan matche både Samsung Galaxy S5 og HTC One M8. Dette er imponerende, når man tager telefonens pris i betragtning: 2100,- kroner for modellen med 16 GB hukommelse og 2400 kroner for modellen med 64 GB hukommelse. Til sammenligning koster Samsung Galaxy S5 i en skrivende stund 4.800,- kroner.

Telefonen er en smule større end Galaxy S5 og jeg kan af gode grunde ikke komme ind på, hvordan den føles i hånden, da jeg ganske enkelt hverken har set eller holdt den i virkeligheden. Se videoen nederst i indlægget for at få et indtryk af størrelsen.

Android uden hokus pokus

Jeg har altid haft et ambivalent forhold til Samsungs TouchWiz-brugerflade og alle deres applikationer, hvor af mange ikke kan slettes, med mindre man rooter sin telefon og/eller flasher en custom ROM.

Med OnePlus One får man en telefon, der er født med CyanogenMod Rom – en version af Android, som jeg er svært begejstret for. CyanogenMod Rom er kort fortalt, en finpudset version af Android, hvor der er tilføjet en lang række intuitive funktioner. CyanogenMod var indtil for kort tid siden, en non-profit organisation, hvor frivillige stod for vedligeholdelsen, men blev altså opkøbt af en virksomhed ved navn Oppo. Oppo mistænkes for at stå bag OnePlus, men dette er ikke bekræftet. CyanogenMod er IKKE ejet af Oppe, men derimod et selvstændig virksomhed, der indtil for nylig var en non-profit organisation.

StyleSwap Covers i bl.a. bambus og kevlar

Der bliver rig mulighed for at personificere telefonen med StyleSwap Covers i forskellige materialer. StyleSwap Covers skiller sig lidt ud, da de er en mere integreret del af telefonen, end et traditionelt cover er det. Et eksempel kan ses på billedet herunder. Det vides ikke endnu, hvad prisen bliver for de flotte covers.

StyleSwap Covers

Pris og tilgængelighed

Prisen starter som sagt ved 2.100,- kroner og dette er uhyre billigt – faktisk billigere end hvad Googles Nexus 4, der ellers også var en prisbasker, der imponerede på hardware-siden. OnePlus One er pt. kun i forsalg, men forventes at blive tilgængelig i andet kvartal af 2014.

Danmark er i blandt de første lande, der får OnePlus One i handelen. Hvad dette skyldes, er uvist. Et bud kunne være Huawei’s relativt store succes i Danmark.

Specifikationer

CPU: Snapdragon 801 @ 2,5 GHz (Quad-core)
GPU: Adreno 330 @ 578 MHz
Skærm: 5,5″ IPS @ 1920 x 1080 pixels m. TOL-teknologi og Gorilla Glass 3
Kamera: 13 Megapixel – Sony Exmor IMX 214, Dual-LED flash, mulighed for at optage video i 4K opløsning med stereolyd samt slowmotion med 120 billeder/sek., 5 Megapixel frontkamera
Højtalere: 2 – Stereo
Mikrofoner: 3 – 2 til stereooptagelser, 1 til filtrering af baggrundsstøj
Dimensioner: 152.9 x 75.9 x 8.9 mm
Vægt: 162 gram
Batteri: 3100 mAh

Billeder

OnePlus One

Se billeder af OnePlus One her.

Video


Officiel præsentationsvideo af OnePlus One


Videoklip optaget med OnePlus One i 4k


Så hurtigt starter OnePlus One op, sammenlignet med en Nexus 4


Indtryk af OnePlus One


Interview med Steve Kondik, manden bag CyanogenMod, om deres engagement i CyanogenMod 11S


Indtryk og en kort gennemgang af telefonen

2 meninger om “Alt om OnePlus One”

  1. Hej

    Cyanogen Inc. er på ingen måde ejet af Oppo, men er et selvstændigt firma, som samarbejder med Oppo og OnePlus.

    Det er korrekt, at der har været forlydender om, at Oppo ejer OnePlus, men det er ikke bevist, og bliver også benægtet af begge firmaer. Dog er der mange grunde til disse forlydender, og en af dem er, at Oppo netop har lanceret telefonen Find 7a, som på mange områder ligner OnePlus One rigtigt meget, og den koster ikke meget mere, og vil også kunne køre CyanogenMod på et tidspunkt. Processor, kamera mm. er det samme.

    Mvh. Jacob, dansk ambassadør for Oppo: http://www.recordere.dk/indhold/templates/design.aspx?articleid=10578&zoneid=3

    1. Hej Jacob, tak for dit svar. Det er helt korrekt, hvad angår CyanogenMod. Det var jeg egentlig godt klar over, nu du nævner det – det gik nok lidt stærkt. Tak for rettelsen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *