Alternativer til Popcorn Hour

Det er ved at være to år siden, at jeg købte min Popcorn Hour A-110. Den har tjent mig ganske godt og jeg er yderst tilfreds med den, på trods af den i princippet simple opbygning og tilgang til sine film (og data). Nu vil jeg så gerne opgradere til noget nyere, noget hvor der måske ikke skal nørdes så meget med YAMJ, for at få det til at fungere, noget hvor det hele ikke er bygget op af html og php, noget med lidt mere processorkraft og flere features. Men, men, men…

Det er som om at medens der er fuld fokus på mobilverdenen og fladskærms-TV, sker der intet på denne front. – Det er i hvert fald meget begrænset. I de to år der er gået, fra jeg købte min Popcorn Hour A-110 og til nu, har Sybias, som producenten af Popcorn Hour hedder, lanceret tre efterfølgere (i princippet kun to, men det kommer vi til); C-200, A-200 og A-210. Sidstnævnte er blot en A-200 i opgraderet indpakning og med passiv køling.

Et af alternativerne til disse out-of-the-box løsninger, har altid været et HTPC (Home Theater PC), en dedikeret computer. Men her er en masse minusser – ikke mindst prisen, men også besværet med at holde sig ajour med drivere og codecs.

Jeg er klar over at der findes en lang række streamere, som kræver en tændt computer eller NAS – ej her er jeg interesseret i nogen af delene. Jeg vil have et mediecenter der selv sørger for hele leverancen af underholdning til stuen og ikke er afhængig af computer.

Pt. står min PCH (Popcorn Hour) med en intern harddisk på 1 TB, en ekstern på 1,5 TB og er tilsluttet den trådløse router, som sørger for DLNA-kommunikation mellem mobiltelefon, computer og TV – ganske smart! Endvidere kan Popcorn-Hour’eren streame film fra computeren, hvis der eks. er tale om små klip der blot skal ses én gang og derfor ikke behøves overført til den interne el. eksterne harddisk.

Mange af de nyere TV, har indbyggede løsninger med optagelse TV-programmer, mulighed for tilkobling af ekstern harddisk, mv. Men dette er vist ikke noget der endnu kan erstatte en løsning som Popcornhour.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *