Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Den næste version af den grønne robot, Android, kommer ud i fjerde kvartal af 2011 og bliver en af Googles hidtil mest ambitiøse opdateringer af det kompakte styresystem. Men hvad er det egentlig man som menig mand kan gå og glæde sig til ved denne opdatering? Det samler jeg op på her.

Fragmentering

Et af Androids helt store problemer, er den enorme fragmentering der af. Dette skyldes til dels at producenterne er for sløve til at opdatere deres enheder, men også at Google ikke har været strikse nok og haft et regelsæt omkring dette. De har for nylig udtalt at der som udgangspunkt skal være 18 måneders support på en ny mobiltelefon. – Altså skal man kunne forvente at sin nye telefon bliver holdt up-to-date i mindst 18 måneder fra lanceringen.

Ice Cream Sandwich vil samle op på de mange Android-enheder og skabe én fællesplatform på kryds og tværs. Android-versionen vil både dække mobiltelefoner og tablets. For at undgå den enorme fragmentering, vil Google endvidere udgive nye APIs der skal gøre det nemmere for udviklere at optimere de forskellige enheder.

Google er dog stadig i tænketank omkring problematikken ved producenternes egne UIs – bl.a. Sense og TouchWiz – og det er udrulle nye Android-opdateringer på samme tid. Man kunne forestille sig at Google i fremtiden vil være mere strikse overfor producenterne.

3D, headtracking og widgets

3D er ved at blive hver mands eje og dette bliver selvfølgelig også implementeret i Android 4.0. Dog ikke i den forstand som vi er vant til det. Ice Cream Sandwich kommer nemlig til at benytte sig af OpenGL headtracking, som betyder at enheden kan tracke ansigtsudtryk og på den måde lave en 3D-effekt. Se videoen nedenfor, hvis du er i tvivl om hvad jeg mener.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *