Bagagerumslys i VW up! 22

Hvis man som mig har en tendens til at fylde sit bagagerum op med alverdens ting og sager, kan det godt være en smule irriterende, at ens bil ikke er født med lys i bagagerummet. Især i vintermånederne, hvor døgnet præges af mørke. Her kan du se, hvordan jeg har lavet lys i bagagerummet på min VW up!

Jeg skulle først og fremmest bruge nogle dioder. Dem fandt jeg på eBay, og de kostede en slik. Disse dioder er smarte, fordi de sidder på et gevind (9,5 mm) og der derfor blot skal bores et hul på 10 mm i plastikpanelerne. Derefter spændte jeg det med en bolt og en skive i mellem, så diodelysene ikke rasler sig løse med tiden. Dioderne kan som sagt findes på eks. eBay og bliver bl.a. kaldt for “eagle eye led”.

Eagle eye LED til lys i bagagerum

Derefter afmonterede jeg plastiket ved c-stolpen og under den (se billede). Bemærk at der sidder en T25 skrue under plastiksjoldet (vist på billede). Plastik kan godt sidde rigtig godt fast, så forvent at bruge lidt kræfter på at flå det af. VW forstår at lave plastik, der ikke ligefrem indbyder til gør-det-selv arbejde.

Markering for torque-skrueSidepanel i bagagerum

Nu fastnede jeg ledning på en søgepind og  førte den fra c-stolpen til loftlampen. Sidstnævnte sidder fast med to torque-skruer, under glasset. Sidstnævnte pilles af med eks. en plastikspartel.

loftlys afmonteretKabel gennem c-stolpe

Der går 3 ledninger til loftlampen: plus, stel og stel på kontakt. Du skal bruge plus og stel på kontakt, til lyset i bagagerummet. Jeg loddede de to nye ledninger fast. Ydermere loddede jeg et ekstra kabel på ved c-stolpen, så der også kan laves lys i den anden side af bagagerummet. Nogle nøjes med at lave lys i den ene side af bagagerummet, men jeg foretrækker et harmonisk lys, der fordeler sig jævnt i hele bagagerummet.

ledning c og d stolpebagagerumslys

På det sidste billede ses slutresultatet. Jeg er meget tilfreds med både fordelingen af lys, lysets styrke og udseendet. Nu er det slut med at stå og famle med sin telefon, for at danne sig et overblik over det ubelyste bagagerum.

lyset

På det sidste billede ses diodernes placering på sidestykket. Som jeg allerede har beskrevet længere oppe, er dioderne placeret på skråningen, således at hele bagagerummet bliver lyst op og uden at blænde. Sidstnævnte kan være et problem for dem, der har monteret lyset på siden.

22 thoughts on “Bagagerumslys i VW up!

 1. Pingback: Up, Citigo og Mii: Ofte stillede spørgsmål ← Titanen

 2. Svar karsten okt 9,2014 17:26

  super fedt lavet,har nu selv stjålet din ide, og det virker perfekt
  skal lige nævne at de eagle eye led´s bliver temmelig varme når de er tændt i længere tid
  men lyset virker super godt, så tak for det gode tip

  hilsen Karsten

  • Svar Titan nov 24,2014 20:55

   Hej Karsten

   Godt at høre at du er glad for det. Og ja, de kan godt blive lidt varme, men mine lever endnu, på trods af at de efterhånden har brændt en del timer 🙂

   God aften

   Titan

 3. Svar Kasper nov 7,2014 14:06

  hej Titan hvordan har du gjort med kabelføring over himlen ? hilsen kasper

  • Svar Titan nov 24,2014 20:57

   Hej Kasper

   Kablerne er trukket hen over himlen vha. en søgepind. Jeg skubbede (med søgepinden) ledningerne fra det bagerste hjørne og op til åbningen ved loftlampen.

   Titan

 4. Svar Hede nov 16,2014 15:22

  Hej

  Hvor i plastiket har du monteret led pærerne?
  Mvh

  • Svar Titan nov 24,2014 20:59

   Hej Hede

   Ja, det er lidt fjollet at jeg ikke har fået illustreret dette i form af et billede eller lign. Jeg har boret et hul i sidestykkerne, der hvor de næsten er vandrette. Dette gør at lyset skyder skråt ned mod centrum af bagagerummet og giver et jævnt og naturligt lys.

   Jeg kan godt tage et billede af monteringen?

   Titan

 5. Svar Leo Skibbild Jepsen nov 19,2014 18:00

  Hej

  Flot lavet. Hvor mange watt er dine lamper på ?

  Mvh. Leo

  • Svar Titan nov 24,2014 21:00

   Hej Leo

   Det kan jeg simpelthen ikke huske. Men jeg mindes at de havde to varianter og at flere skrev at de var helt identiske, på trods af at sælgerne påstod anderledes. Der er tale om meget billige LED lys fra eBay.

   Titan

 6. Svar Hede nov 28,2014 10:49

  Titan, det ville være super nice med et billede af det..

  -Hede

 7. Svar Erling dec 22,2014 02:03

  Rigtig god inspiration, tak. Har lige lavet det i dag med 4 LED (2 x 2, dvs under hattehylde og under indlægshylden), så der er lys, uanset hvor man åbner.

  Til Leo : De, jeg smed i, var 3W LED. De har efter min mening en fin styrke

 8. Svar Kenn jan 30,2015 16:24

  På sættet fra VW skriver de at center for hullet er 2 cm fra kant og 7,5 cm fra bagkant.

 9. Svar Smeden jul 19,2015 14:59

  Hej Titan.
  super flot lavet.
  men nu spørger jeg måske dumt.
  hvad er en søgepind ?
  Hvor kan man købe en sådan ?

 10. Svar Henrik Schack dec 7,2015 18:35

  Hej.

  Ville lige hvordan bagagerumslyset tænder ? Er det kun sammen med loftslyset i bilen det kan tænde ? …….. Altså man skal lade døren stå åben for at have lys i bagagerummet.

 11. Svar Svend peter nov 23,2016 15:20

  Hej fed ide hvad og hvor har du loddet på?

 12. Svar Rebecca dec 14,2017 10:05

  Har du prøvet noget sætter sig fast , så bagagerummet ikke kan åbnes ?

 13. Svar Henrik Rasmussen jan 4,2018 10:40

  Jeg har lavet bagagerumslys som beskrevet og det virker fint, lækkert med lys i bagagerum.
  Det tog dog lidt lang tid at få de eagle eye led hjem fra kina men jeg købte 20 stk så hvis nogen vil lave det men ikke lige gider vente 2 mdr på at få dem fra Kina kan i henvende jer til mig.
  Henrik tlf 40137111

 14. Svar Michael Schrøder mar 30,2018 17:47

  Jeg har stjålet din idé til at lave lys i Citigoen. Dog brugte jeg ledlysbånd der ikke bliver varmt. Det fungerer rigtig godt. Desværre kan jeg ikke vedhæfte et billede af resultatet.

Leave a Reply