Bagagerumslys i VW up!

Hvis man som mig har en tendens til at fylde sit bagagerum op med alverdens ting og sager, kan det godt være en smule irriterende, at ens bil ikke er født med lys i bagagerummet. Især i vintermånederne, hvor døgnet præges af mørke. Her kan du se, hvordan jeg har lavet lys i bagagerummet på min VW up!

Jeg skulle først og fremmest bruge nogle dioder. Dem fandt jeg på eBay, og de kostede en slik. Disse dioder er smarte, fordi de sidder på et gevind (9,5 mm) og der derfor blot skal bores et hul på 10 mm i plastikpanelerne. Derefter spændte jeg det med en bolt og en skive i mellem, så diodelysene ikke rasler sig løse med tiden. Dioderne kan som sagt findes på eks. eBay og bliver bl.a. kaldt for “eagle eye led”.

Eagle eye LED til lys i bagagerum

Derefter afmonterede jeg plastiket ved c-stolpen og under den (se billede). Bemærk at der sidder en T25 skrue under plastiksjoldet (vist på billede). Plastik kan godt sidde rigtig godt fast, så forvent at bruge lidt kræfter på at flå det af. VW forstår at lave plastik, der ikke ligefrem indbyder til gør-det-selv arbejde.

Markering for torque-skrueSidepanel i bagagerum

Nu fastnede jeg ledning på en søgepind og  førte den fra c-stolpen til loftlampen. Sidstnævnte sidder fast med to torque-skruer, under glasset. Sidstnævnte pilles af med eks. en plastikspartel.

loftlys afmonteretKabel gennem c-stolpe

Der går 3 ledninger til loftlampen: plus, stel og stel på kontakt. Du skal bruge plus og stel på kontakt, til lyset i bagagerummet. Jeg loddede de to nye ledninger fast. Ydermere loddede jeg et ekstra kabel på ved c-stolpen, så der også kan laves lys i den anden side af bagagerummet. Nogle nøjes med at lave lys i den ene side af bagagerummet, men jeg foretrækker et harmonisk lys, der fordeler sig jævnt i hele bagagerummet.

ledning c og d stolpebagagerumslys

På det sidste billede ses slutresultatet. Jeg er meget tilfreds med både fordelingen af lys, lysets styrke og udseendet. Nu er det slut med at stå og famle med sin telefon, for at danne sig et overblik over det ubelyste bagagerum.

lyset

På det sidste billede ses diodernes placering på sidestykket. Som jeg allerede har beskrevet længere oppe, er dioderne placeret på skråningen, således at hele bagagerummet bliver lyst op og uden at blænde. Sidstnævnte kan være et problem for dem, der har monteret lyset på siden.

25 meninger om “Bagagerumslys i VW up!”

 1. super fedt lavet,har nu selv stjålet din ide, og det virker perfekt
  skal lige nævne at de eagle eye led´s bliver temmelig varme når de er tændt i længere tid
  men lyset virker super godt, så tak for det gode tip

  hilsen Karsten

  1. Hej Karsten

   Godt at høre at du er glad for det. Og ja, de kan godt blive lidt varme, men mine lever endnu, på trods af at de efterhånden har brændt en del timer 🙂

   God aften

   Titan

  1. Hej Kasper

   Kablerne er trukket hen over himlen vha. en søgepind. Jeg skubbede (med søgepinden) ledningerne fra det bagerste hjørne og op til åbningen ved loftlampen.

   Titan

  1. Hej Hede

   Ja, det er lidt fjollet at jeg ikke har fået illustreret dette i form af et billede eller lign. Jeg har boret et hul i sidestykkerne, der hvor de næsten er vandrette. Dette gør at lyset skyder skråt ned mod centrum af bagagerummet og giver et jævnt og naturligt lys.

   Jeg kan godt tage et billede af monteringen?

   Titan

  1. Hej Leo

   Det kan jeg simpelthen ikke huske. Men jeg mindes at de havde to varianter og at flere skrev at de var helt identiske, på trods af at sælgerne påstod anderledes. Der er tale om meget billige LED lys fra eBay.

   Titan

 2. Rigtig god inspiration, tak. Har lige lavet det i dag med 4 LED (2 x 2, dvs under hattehylde og under indlægshylden), så der er lys, uanset hvor man åbner.

  Til Leo : De, jeg smed i, var 3W LED. De har efter min mening en fin styrke

 3. Hej Titan.
  super flot lavet.
  men nu spørger jeg måske dumt.
  hvad er en søgepind ?
  Hvor kan man købe en sådan ?

 4. Hej.

  Ville lige hvordan bagagerumslyset tænder ? Er det kun sammen med loftslyset i bilen det kan tænde ? …….. Altså man skal lade døren stå åben for at have lys i bagagerummet.

 5. Jeg har lavet bagagerumslys som beskrevet og det virker fint, lækkert med lys i bagagerum.
  Det tog dog lidt lang tid at få de eagle eye led hjem fra kina men jeg købte 20 stk så hvis nogen vil lave det men ikke lige gider vente 2 mdr på at få dem fra Kina kan i henvende jer til mig.
  Henrik tlf 40137111

 6. Jeg har stjålet din idé til at lave lys i Citigoen. Dog brugte jeg ledlysbånd der ikke bliver varmt. Det fungerer rigtig godt. Desværre kan jeg ikke vedhæfte et billede af resultatet.

 7. Først monterede jeg 2 eagle eyes i min Mii 2017, der allerede havde lys i bagagerummet tv. Derfor var ledningsføringen kort og ganske let. Så fik jeg blod på tanden: I min datters Mii fra 2014 skulle strømmen trækkes fra loftslyset over instrumentbrædtet. At føre ledningen ind fra bagagerummet over loftsbeklædningen løste jeg efter adskille fejlforsøg til sidst ved brug af bøjelig plasticskinne tiltænkt som ledningsskjuler fra JemOgFix
  https://www.jemogfix.dk/kabelkanal-12-x-8-mm/7113
  /9045547/
  Og min ven kunne fortælle, hvornår jeg ramte det rigtige hul ved loftslyset. Tak for en inspirerende artikel, som giver stor nytte i den kommende, mørke tid.

 8. Hej.
  Hvordan tænder lyset i bagagerummet?
  Via førerdøren eller har du monteret dørkontakt i bagklappen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *