Dashcam i VW up

Så kom der dashcam i min VW up. Gad vide, om det er Danmarks første up med dashcam?

Montering

Som jeg har skrevet tidligere, er det et Mini 0801 dashcam, som jeg har brugt. Dette skyldes, at det efter min og andres overbevisning, er det bedste til prisen. Jeg gav ca. 48 GBP (ca. 450,- kr.) på eBay og var så heldig at slippe udenom tolden.

Jeg har brugt en 12V til 5V omformer, da dashcam’et får strøm via USB, som bekendt er 5V. Det er en omformer af denne type (15,- kr. på eBay), jeg har brugt.

Strømmen har jeg fået fra en sikringholder, vha. en sikringsadapter strømtyv, magen til denne (20,- kr. på eBay).


IMG_20140625_174746Virkemåde og funktioner

Kameraet begynder at filme, så snart der er tænding – dvs. når det får strøm. Når hukommelsen er fuld, begynder kameraet at overskrive tidligere optagelser. Men med et 32 GB MicroSD kort, er der plads til nogle timers optagelser. Hvis man optager noget, man gerne vil “frede”, kan man også gøre dette. Denne sekvens vil dermed ikke blive overskrevet. Bil kameraet freder også selv optagelser, hvis det registrerer en bruger-definerbar g-kraft i forbindelse med kollision.

Kameraet har en række indstillingsmuligheder. Man kan bl.a. selv bestemme om det skal optage lyd, om der skal stå tid og/eller dato på optagelserne, hvidbalance, kontrast, ISO, opløsning på både video og billeder, mm.

Da kameraet har indbygget batteri, kan man også tage det med ud af bilen og lave videooptagelser eller tage billeder. Dette kan være praktisk i flere situationer. Man kan også se optagelser og billeder på kameraets display. Det har også en lille højtaler.

Eksempel på videooptagelse

Her tænker du på “Dashcam i VW up”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *