Det bedste dash cam til prisen

Jeg har netop købt et dash cam og vil snarest skrive en lille guide til, hvordan man monterer det i sin bil. Men først vil jeg gennemgå det dash cam, der er det bedste til prisen: Mini 0801.

Mini 0801 dash cam, er et kinesisk bilkamera, der kan optage video i en opløsning på 1080p (30 billeder/sekund, bitrate på 10.000-12.000 kpbs). Der findes flere forskellige udgaver af kameraet, da der er forskellige firmaer, der producerer det. Den mest udbredte udgave, er baseret på en en Ambarella A2S60 processor og Omnivision OV2710 CMOS sensor.

Det bedste dash cam til prisen

Dash cam’et ligger i den billigere ende af prisskalaen, om end man godt kan få billigere kameraer, der da også performer derefter. Der er en bred enighed om, at man med Mini 0801, får mest for pengene, uden at gå på kompromis.

Fordelen ved Mini 0801 dash cam’et er, at det er kompakt, optager video i forbløffende god kvalitet og at det får strøm fra dock’en, som er sidder fast i forruden vha. en klæbepude.

mini 0801GPS, G-sensor og intern hukommelse

Mini 0801 fås i forskellige varianter: med/uden GPS og med/uden 8 GB intern hukommelse. Hvis man køber en variant uden GPS, kan denne dog købes separat, da GPS’en sidder i dock’en, som er monteret i forruden. Altså er det blot at skifte denne, til en dock med indbygget GPS.

Hvis man kolliderer og der i den forbindelse opstår voldsomme rystelser, vil Mini 0801 registrere det via G-sensoren, og låse videooptagelserne for denne periode, så de ikke overskrives.

Prisen, fakes og tilgængelighed

Vil man købe et dash cam og er valget faldet på et Mini 0801, er det nemmeste at finde en sælger på eBay. Her starter prisen ved ca. 500,- danske kroner. Jeg har selv lige købt et til samme pris – en variant uden GPS, men med 8 GB intern hukommelse. Vær opmærksom på at pakken risikere at blive fortoldet, når den ankommer til Danmark, hvis du har købt kameraet hos en forhandler, uden for EU.

Vær opmærksom på, at der florerer en del fake udgaver på nettet. På billedet her, kan du se hvad du skal være opmærksom på, når du køber dash cam’et. Hvis du ønsker yderligere vejledning til, hvordan du undgår at købe en fake udgave af Mini 0801, kan du kigge forbi tråden her, hos Dashcamtalk.

Tekniske specifikationer

Skærm: 1,5″ TFT
Billedsensor: Omnivision OV2710 CMOS
Processor: Ambarella A2S60
Linse: 135 grader, vidvinkel
Hukommelse: Op til 32 GB MicroSD
Videokomprimering: H.264 (MOV)
Opløsning (video): 1920×1080 @ 30 fps, 1440x1080P @ 30 fps, 1280×720 @ 30fps
Opløsning (billede): 4M, 3M, 2M, 0.9M
Mikrofon og højtaler: Indbygget
Udgange: HDMI (lyd/video), USB 2.0 (PC), AV (NTSC/PAL)
Batteri: 330 mAh Li-ion
Vægt: 63 g

3 meninger om “Det bedste dash cam til prisen”

 1. Hej. Hvor er det dejligt med en god beskrivelse for os dummies:-D

  Når jeg søger “mini 0801” på eBay kommer der rigtig mange annoncer, men når jeg nærkikker billederne er der oftest to forskellige billeder af den udluftning du omtaler ved din sammenligning af real og fake. Ja så nu er jeg jo noget forvirret:-S

  So whatwhat to do??

  1. Hej Charlotte 🙂

   Jeg synes at du skal læse denne tråd. Så er du godt rustet i din søgen efter et ægte eksemplar 🙂 Derudover kan du på billedet jeg linker til i indlægget, se hvad du skal gå efter og hvad du skal undgå.

   Jeg håber at du finder ud af det.

   Vh Titan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *