Sådan er Firefox 4

Jeg har prøvet Firefox 4 RC og fortæller her hvordan den nye og længe ventede Mozilla-browser opleves i form af tekst og billeder.

Firefox 4 kan hentes som RC (release candidate), altså en “næsten færdig” udgave. Kandidaten blev frigivet den 10. marts og det forventes at den endelige udgave bliver frigivet i slutningen af marts.

Af nye og forbedrede funktioner i Firefox 4, kan nævnes en ny og toptunet JavaScript-motor, som forhåbentlig kan hamle op med Chrome og Opera som indtil nu har lagt sig i spidsen på dette område.

En anden spændende ting, er hardware-accelereret grafik. Altså at browseren bruger grafikkortet til at bearbejde den grafiske brugeroverflade, frem for processoren. Dette giver en langt mere flydende brugeroplevelse.

En anden detalje som jeg personligt er rigtig glad for, er at Mozilla har valgt at smide tabs øverst i browservinduet nu. Dette sparer en masse plads og man så det første gang hos Google Chrome. Det var en af hovedårsagerne til at jeg brugte Chrome på min netbook, hvor opløsningen og skærmpladsen var minimal. Thumbs up!

Her tænker du på “Sådan er Firefox 4”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *