Guide: Kortopdatering til Garmin og Navigon

Mange har spurgt mig, hvordan de opdaterer deres kort på navigationsenheden, såfremt de ikke benytter sig af Navigon’s og Garmin’s Fresh software. Her gennemgår jeg kort, hvor og hvordan man flytter det nye kort over på sin navigationsenhed. Fremgangsmåden er den samme på Navigon og Garmin enheder, hvad enten man har en VW Up, Seat Mii eller Skoda Citigo.

Første skridt er selvfølgelig at hente det nyeste kort, som i en skrivende stund er Q1/2015.
Når dette er gjort, har man to mapper. HHv. “map” og “poi”. I “map”-folderen kan man se de forskellige landkort (eks. “Denmark.map”, osv.). Det er disse kort du er interesseret i at få over på din navigationsenhed.

Når du har tilsluttet navigationsenheden til din computer, kan du tilgå dens interne hukommelse fra “Computer” (eller “Denne computer”, hvis du har Windows XP) og dernæst vælger du drevet ved navn “NAVIGON”. Når du er i roden af drevet, vælger du mappen “NAVIGON”, hvor efter du vil se to identiske mapper: “map” og “poi”. Nu begynder det at give mening, ikke?

Du kan du flytte de kort, du ønsker at opdatere, over på din enhed. Du kan slette de ældre kort først, eller du kan overskrive dem – det gør ingen forskel.

Samme procedure gør sig gældende for “poi”. Her er der kun 4 filer i alt, og de skal blot flyttes over i “poi”-mappen på enheden.

Kortopdatering Navigon Garmin

4 meninger om “Guide: Kortopdatering til Garmin og Navigon”

 1. Efter at jeg har lagt den nye .map fil for Danmark ind, registerer enheden slet ikke at jeg har dansk kort på. Noget du har oplevet?

 2. hej syntes jeg har gjort som du har beskrevet men dk kortet kommer åbentbart ikke med. for når gps kommer i bilen er der ingen kort kun vej navne

 3. Hej.
  Jeg har samme problem.
  Det er ikke nok at slette det tidligere indhold i map mappen på GPS’en og så bare kopiere det hentede indhold fra map mappen over.

 4. Ups… sorry, my bad.
  Det lykkedes ved at flytte NFS filerne med over i samme mappe.
  Desværre er der ikke plads nok, så Spanien, Frankrig, England, Norge, Sverige og Findland kunne ikke være på GPS’en.
  Jeg har i øvrigt ikke kunne finde ud af hvordan man evt. kan lægge kortene på SD kortet. Er det overhovedet muligt?
  Det ville løse plads problemet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *