Guide: Sådan får du Texas Instruments TI-89 Titanium på din Android-telefon

Skal du bruge en Texas Instruments TI-89 Titanium lommeregner i forbindelse med studiestart, kan du spare pengene og i stedet bruge din Android-telefon. Det er meget nemt og selve lommeregneren – altså softwaren – er den samme, som den du finder på en TI-89 Titanium.

App’en du skal bruge, hedder Graph 89 Free og kan hentes på Google Play. Men da applikationen ikke er opdateret siden oktober 2013, er der en del Android-telefoner, der ikke understøttes og derfor ikke kan få lov til at hente app’en. Men dette er ikke ens betydende med, at det ikke virker.

Jeg kunne ikke hverken få lov til at hente Graph 89 Free til min Samsung Galaxy S4 eller Nexus 10. Jeg fandt i stedet en webside, hvor jeg kunne hente installationsfilen. Denne flyttede jeg over på min telefon og installerede den efterfølgende.

En Android-applikation ender på .apk og kan installeres via en filbrowser. Jeg bruger eks. ES File Explorer – men der findes et hav af forskellige applikationer. Hvis man ikke har et kabel til rådighed, kan man uploade filen til sin DropBox og hente den fra telefonen, eller sende til sin mail, osv.

Ud over Graph 89 Free, skal du også bruge den software, der ligger i en TI-89 Titanium. Dette gøres på Texas Instruments hjemmeside – direkte link. Filen flytter du over på din telefon, ligesom du har gjort det med Graph 89 Free, hvis ikke denne kunne installeres via Google Play.

Sådan gør du (i billeder):

Vælg ROM Manager

Vælg Add ROM

Tryk på Browse

Find ROM-filen på din telefon og vælg den. Den vil med al sandsynlighed hedde “TI89Titanium_OS.89u”

Efterfølgende vælger du TI-89 Titanium, med mindre du har downloadet en ROM til TI-89 eller en af de andre understøttede lommeregnere

Nu ser du, at din nye TI-89 Titanium figurerer på listen over installerede lommeregnere

Når du går tilbage, installerer den lommeregneren på din telefon, og den vil du fungere akkurat som den fysiske lommeregner, da det er den samme software du bruger

Yes.. det funker

Leave a Reply