Hurtigt kig: Fleksy Keyboard til Android

Fleksy Keyboard er et nyt tastatur til Android, der på trods af at have været på markedet i et stykke tid nu, først har fået dansk ordbog i dag, da det blev opdateret til version 2.1. Fleksy Keyboard påstår at være revolutionerende, men er det nu også det?

Kort introduktion

Android er indrettet således, at man frit kan udskifte tastaturet til fordel for et andet, akkurat som man kan det med eks. SMS-applikationen, browseren og sågar launcheren – det de fleste betragter som værende deres startside. Dette er noget personer med iPhone ikke rigtig kan forstå og ej heller se det praktiske i. Men det kan vi!

Sådan virker det

Fleksy Keyboard er et tastatur til Android, der kan benyttes som et alternativ til det, telefonen kom med. Man kan frit skifte mellem de forskellige tastaturer, der er installeret på telefonen. Personligt bruger jeg SwiftKey og har gjort det i nogle år. Jeg har dog sat mig for at prøve Fleksy Keyboard og se, om det virkelig ér så revolutionerende, som de påstår.

Fleksy Keyboard kan maksimeres og minimeres, således man har et hhv. stort eller meget småt tastatur. Fleksy Keyboard har, som mange andre, adgang til tegnsætning, mellemrum, trykke retur, tilføje ord til din personlige ordbog og meget mere, blot ved at swipe. Denne mulighed har jeg også i SwiftKey, men jeg må erkende at jeg aldrig rigtig har taget det til mig. Måske er jeg blevet gammel eller også er det mere en gimmick, end det er praktisk.

Patenteret teknologi – og?

Firmaet bag Fleksy påstår at app’en benytter sig af patenteret teknologi, og at Fleksy er intet mindre end en revolution. Dette underbygger man med at det bl.a. kan benyttes uden at kigge. En smule hult, ikke sandt? Ethvert tastatur kan, med forbehold for pølsefingre, benyttes uden at kigge, hvis man øver sig over en længere periode. Eller hvis man som min og nyere generationer, er opvokset med QWERTY-tastaturer.

Det kan som almindelig forbruger være svært at gennemskue hvor vidt der reelt er en ny revolutionerende teknologi bag Fleksy Keyboard, som de lover – eller om det er en gimmick og der i virkeligheden er tale om en middelmådigt tastatur. SwiftKey, som jeg har brugt hidtil, forudsiger også ord og gør det ret godt – men har telefoner i virkeligheden ikke gjort dette i flere år? Er der ikke blot tale om gammel vin på nye flasker? Prøv selv.

Fleksy tastaturet kan hentes på Google Play.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *