LG Optimus 2X og den ligegyldige kerne

Jeg har efterhånden læst så meget om Optimus 2X og er ved at være godt træt af den. Jeg mener at den får problemer med at leve op til forventningerne og er en smule opblæst. Hvorfor er jeg af denne mening? Der er flere årsager. Læs med og find ud af hvilke.

1. Skærmen
Skærmen på LG’s dual-core monster, er af typen LCD. Vi ved alle at Samsung har problemer med at efterkomme forespørgslen på sine OLED-paneler og at man derfor ser en række producenter benytte Super-LCD og alm. LCD skærme i stedet. Har man først haft en telefon med OLED-skærm, vil man med garanti ikke tilbage til en LCD-skærm – det ville være som at gå fra Android 2.2 til 1.6, nej tak.

2. Den ligegyldige kerne
Optimus 2X bliver leveret med Android 2.2 som benytter sig af YAFFS-filsystemet (Yet Another Flash File System). Dette filsystem er ikke optimeret til to kerner og her falder det hele lidt til jorden. Den gode nyhed er dog at LG vil udsende Android 2.3 til 2X’eren hurtigst muligt. Android 2.3 benytter sig af EXT4 (fourth extended file system) som kan udnytte to kerner.

3. Batteriet
Hvis ikke at ovenstående skulle være nok, så har flere anmeldere påpeget at batteritiden skulle være et stort minus ved denne telefon.

Kildeangivelser er ikke nødvendige, for Titanen har altid ret!

18 meninger om “LG Optimus 2X og den ligegyldige kerne”

  1. Det er da uden tvivl en lækker telefon, men problemet opstår når man har skærmen som en af sine hovedprioriteter og ikke er helt på talefod med LG’s tidligere produkter 🙂

   Jeg venter på Samsungs S 2, da den både har dual-core OG SAMOLED+ (ja, ih hvor lyder det fint med alle de betegnelser) 🙂

   1. Så er problemet bare, hvis de også løber tør for denne skærm, som de gjorde med Nexus S, hvorved vi i europa må nøjes med LCD alligevel.

 1. En god ide inden man skriver en artikel som denne, ville være hvis man rent faktisk havde noget konkret praktisk erfaring med det produkt man kritiserer istedetfor at kritisere med rent gætværk.

  Jeg ejer en LG Optimus 2X, samt en HTC Desire og en Samsung SGS – og IPS skærmen på LG optimus der er af samme type som retina skærmen på Iphone (det er faktisk LG der leverer skærm til Iphone4) er fuldt på højde med de amoled skærme jeg har på både min Desire og min SGS. Sort er godtnok en lille mikroanelse mindre sort, men til gengæld er lysstyrken bedre, egenskaberne i direkte sollys er bedre, og farveskala samt hvid er betydeligt mere præcis og korrekt end på min SGS. Inden du kritiserer skærm, så gør dig selv en tjeneste og se den først.

  Med hensyn til batteritid, så er den næsten dobbelt så lang som både min Desire og min SGS med den produktion firmware som telefonen leveres med her i DK idag. At tale om dårlig batteritid fordi du har læst en eller anden test af en preproduktion enhed er jo desideret dumt. Der er ingen problemer med batteritid, tværtimod.

  Med hensyn til kernen, så udnyttes den ekstra kerne stadig i andre sammenhænge selvom filsystemet i froyo kun er YAFFS, og som du selv fortæller så releases der jo en ny Android 2.3 til mobilen såsnart den er klar – lad nu den komme først før du klager over det.

  Hvis du vil vente til Samsung SGS2 så fint med mig – det bliver sikkert en fin mobil også, i sædvanlig Samsung plastic kvalitet – og sikkert også et par tusinde dyrere pga. SAMOLED+ skærmen. Ikke en ekstra pris jeg vil betale for dette.

  😉

  1. Jeg har altid for vane at kritisere hypede produkter, hvor de kritiseres kan. Jeg er og var udemærket klar over, at mit indlæg ikke var videre faktuelt igen og garanteret ville få en masse X2-ejere til at føle sig truffet – jeg beklager. Tak for dit indlæg! Jeg forstår dog stadig ikke at skærmen ser SÅ meget kontrastsvagere ud på de sammenligninger man ser på eks. YouTube, når du skriver at den næsten er på højde med Samsungs OLED-panel i GT-i9000 (og andre, nyere modeller fra Samsung).

   Er det bekræftet af LG, at den har en Retina-skærm? For så forstår jeg ikke at man ikke har annonceret med dette, da det jo har en god salgsværdi.

  2. Jeg vil lige tilføje at jeg efter lidt research, kan konkludere at Optimus X2 IKKE har et Retina-display, som det i Iphone 4.

   1. Jeg må tilslutte mig kritikken af din artikkel. Det er meget useriøst at skrive om et produkt man ikke har haft i hånden.

    Skærmen er imo bedre end amoled idet farverne er klare og flotte (bedre end iphone) og den netto har bedre kontrast end amoled. Mon ikke du skulle smutte ned i en telebutik og kigge lidt inden du skriver næste gang.

    Det er støder er ikke kritik af o2x, den perfekte telefon findes ikke endnu, men derimod din uvidenhed om produktet. Som o2x ejer kan jeg sagtens finde ting at kritisere, men da også en masse at rose.

 2. jeg er en glad ejer af en galaxy S, og venter spændt på at galaxy s 2 kommer på markedet.
  min kærestes bror har en optimus 2x, og jeg vil give dig ret i at skærmen ikke kan matche den på galaxy s. men hvad angår de to sidste punkter, er jeg ikke enig med dig. den er meget hurtigere end min galaxy s selvom 2.2 er ikke optimeret til at udnytte to kerner, og batteriet holder også godt, sammenlignet med andre smartphones. men som sagt, vil jeg hellere satse på galaxy s 2.

 3. Kære Optimus 2X ejere/testere :

  Der mangler altså lidt Info, da der også har været fokus på dette ..

  1 : Kunne i informere på lydkvaliteten i mikrofon/højtaler, er det velkomment.

  2 : Og ligeledes til kvaliteten af lydafspilning (medie), gerne med mærke hovedtelefon tilføjet.

  3 : Og Kamera’et bagpå, har også fået blandede anmeldelser. Så nærmere info på dette er absolut velkomment.

  Brug af 1-10 skala til vurdering, sættes der pris på .. Jeg har nemlig ikke testet det vilde antal smartphones ..

 4. Jeg har haft min Optimus 2X i godt 3 uger nu, og må da erkende at LG endelig har fået taget sig sammen til at lave en telefon der kan måles med de nuværende high-range modelle fra både samsung og HTC.

  Hvad skærmen angår, er jeg da yderst tilfreds. er gået fra en AMOLED HTC Desire, og jeg må da sige at den LCD skærm der sidder på denne optimus er langtfra af samme ringe kvalitet, som findes på eksempelvis Desire HD og Nexus S. ville da slet ikke sige at skærmen er et minus! Den er utrolig klar i ddet, har såvel sammenlignet den med iPhone4 retina display, og der er faktisk ikke den helt vilde forskel igen!

  Lydkvaliteten er yderst tilfredsstillende hvad angår opkald samt mikrofonen. Folk går skarpt igennem og de kan tydeligt høre en, der ville jeg give den 9/10 i opkald. Hvad angår musik, er den da yderst tilfredsstillende, dog det minus at den såkaldte virtuelle surround fuktion skuffer. Giver faktisk en slags eko. så der vil jeg give den 7/10. Det skal så siges at jeg har hørt musik på den dagligt, med mit Creative Sound Blaster Tactic3D Sigma headset, og det er af mindst samme kvalitet som min iPod Touch, hvis man skal lave et eksempel.

  Inden jeg købte den, var jeg da også nervøs for om kameraret vie være så dårligt som de fleste anmeldere mener. Men jeg har slet ikke de problemer med det såkaldte hvide skær, som folk mener at den giver efter at have taget et billede, så giver den faktisk et overraskende 10/10! Optagelse i 1080p er helt utrolig! Der kan den næsten ikke blive bedre, så 10/10 der!

 5. Hejsa Jon.

  Det der er jo service på højt plan !

  Blot en spekulering herfra, da følgende ofte er tilfældet på Surround-musikanlæg : Da det kræver temeligt tilpasset hardware, at få både Stereo og Virtuel surround, til at fungere, vil jeg mene at der så skulle være flere “Virtuelle Indstillinger”, eller blot en EQ (Nogen der ved om den har Equalizer ?).
  Jeg tænker at de har lavet den Virtuelle surround funktion til film og evt spil. Men hvad ved jeg.
  Som du beskriver det, lyder det heldigvis til at den kan slåes fra.

  Og dit info om kameraets manglende/løste problem med overexposure, takkes der for !

  Iøvrigt tak for din grundige besvarelse. Jeg er SÅ tæt på at smutte ned i shoppen efter en ..

  God påske til jer.

 6. Hahahah jeg synes det er så grineren
  med folk der er selvbestaltede anmeldere. Optimus
  ER en vild phon. Dagligt brug i mindst en måned, før man udtaler sig.
  Til over 1000 kroner billigere end Iphony4 OG dobbelt processor. easy valg hvis man ved hvad man laver. plus man slipper for itunes!! Virkelig vild telefon

 7. 9,7/10 Overall. specielt på spil og grafiksiden, er der virkelig knald
  på. Godt råd – BRUG ALDRIG battery savers og task manager programmer. os‘en optimerer selv ram efter behov. mister du lidt kraft, hellere reboot. task killers er spild af ram OG batteri. ved fuld batt, holder dn fint
  1 1/2 Dag hvis du bar ringer osv. Men ja, apps osv suger strøm . Sæt dig hellere ind i hvad du skal slå fra osv. (3g, wifi, opdateringer etc) end at
  bruge taskkillers. måtte factory resette pga battsaver fuckede mig op. Hold
  jer fra dem, det er spild. indse det er en telefon og at gameboy advance emu i en time og så en halv times youtube plus musik i tre timer, er GODT NOK. og så lær at administrere ud fra hvad du skal istedet for brok. fedeste droid på markedet, ingen tvivl. også federe end apple i4!!

 8. Hey
  havde også nogle bekymringerm, da de fleste anmeldeser jeg havde set havde lavet den klasiske felj at sammenline telefonen med Iphone

  Byge kvalitet og look 9/10
  Lyd kvalitet 8/10
  Kamera i dagslys 10/10
  kamera i normal belysning inden for 7/10
  kamera i aften belysning inden for 6/10
  (man skal selv slukke blits hvis den beslutter at der ikker er lys nok)

  Power og feel me 2.2 FANTASTISK ingen lag alt kører flydende, er spændt på hvad 2.3 vil betyde
  10/10

  Batteri overresker helt vilt, med stil brug og meget telefon snak holder den stadig en hel dag for mig, min gamle magic skulle ha strøm omkring frokost. (ringer rigtig meget)
  10/10

  Overlay menu , personlig kan jeg bedere lid HTC sens UI , eller ren Android men ok det virker rigtig godt og i dagligdagen er det ikke et problem, og kun noget der kræver lidt tilvending.

  Savner en diode eller anden form for visualisering af at der er noget man skal se.

  Lys sensor spiller max, den er super hurtig til at korigerer lys styrke i displayet, i forhold til behov og omgivelser.

  Blot mit indput, er imponeret af denne telefon. absolut en fed telefon. man kan altid vendte på den næste, man kan man så ikke blive ved ?

  /Jacob

 9. Jeg har selv en optimus x2 og er meget skuffet over at dens mest slagkraftige salgsargument (dual-core) først udkommer til juni da der på det tidspunkt vil være flere telefoner med samme og
  muligvis endnu bedre egenskaber.

 10. Jeg er så træt af at høre hvad der er godt og hvad der er dårligt jeg er bare glad for min LG optimus x2 og så kan i sige hvad i vil og komme med alle
  jeres fine ord den den kan ringe og sende sms og man kan spille spil på den
  Og se porno osv og så er jeg sgu glad og alt det der fine er der jo hele tiden og som en skrev jeg venter på den nye Samsung ja jeg venter osse på at jeg kan flyve men kommer nok til at vente længe ha ha ha nej nyd det der er lige nu så skal alt sgu nok gå

 11. Hello alle x2 bruger

  jeg er os stolt ejer af en x2er og ja det er da altid lidt træls og vente på noget men sådan er livet nu engang, men til noget helt andet jeg snakkede med LG support her forleden med hensyn til android 2,3 og får fik jeg at vide at den kom her i oktober, den var blevet godkendt til mobile det er bare LGs hovedkontor der holder den længe ventede update i en stram snor da de åbenbart er lidt bange for at den skal gøre mere skade end gaven. Men lad os nu se om ik den nok skal giv x2er det længe ventes boost den fortjener. Men forstår ikke folk der røver deres ting hvis den går i udu ja så er løbet jo kørt for jer og syntes det noget gejl men ja jeres holdning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *