Montering af armlæn i en VW Up

Her er en guide til, hvordan du monterer et armlæn i en VW Up. Guiden kan også bruges til Skoda Citigo og Seat Mii, da disse er identiske med VW Up. Armlænet er originalt og kan købes hos bl.a. OEMshop.dk.

Armlænet giver øget komfort, hvilket gør de lange køre-ture mere behagelige. Armlænet kan tiltes op og ned samt skubbes frem og tilbage. Det har også et mindre rum, til opbevaring af diverse. Ulempen ved at montere et armlæn i bilen, er at man mister den bagerste kopholder.

Der følger en vejledning med til armlænet, hvor man kan se fremgangsmåde samt hvilket værktøj man skal bruge. Der skal bl.a. bores og skæres i det plastikstykke, der danner den bagerste kopholder. Vejledningen kan ses her, hvis man er nysgerrig på forhånd.

Monteringen tager mellem 30-90 minutter, afhængigt af, hvor øvet man er.

Det var egentlig planen, at jeg ville lave en udførlig guide til, hvordan man monterer armlænet. Men i al hast, glemte jeg at tage udførlige billeder undervejs.

Fremgangsmåde

kopholderPlastikstykket, der danner den bagerste kopholder og “omfavner” håndbremen, afmonteres vha. en skrue, nederst i den bagerste kopholder. Den er skjult under et lille plastik-dæksel, som fjernes med en lille skruetrækker. Herefter kan plastik-stykket skubbes af. Løft op og pres mod bilens front.

Nu skal der skæres. Find en skarp hobbykniv eller kartoffelkniv, og skær efter den medfølgende skabelon. Når dette er godt, kan du fjerne de to bolte, vist på billedet herunder. Husk også at fjerne gevind-clipsen.

metalrammeDen nye metalplade kan nu monteres og det lille metal-stykke, der også følger med armlænet, placeres under den metalplade, clipsen sad fast på.

Når dette er gjort, skal plastikstykket på igen, så der kan laves markering for det hul, der skal bores i hver side (9 mm). Hvis du gør dette, inden metal-pladen er monteret og plastikket er skåret til, vil det ikke passe korrekt.

Husk at der skal skæres lidt af gulvtæppet, da det dækker de to gevind, i hver side af metalstykket.

Når hullerne er boret og gulvtæppet er skåret til, kan du montere plastikstykket og efterfølgende armlænet.

Sådan ser det ud i min VW Up

armlæn vw up armlæn vw up

4 meninger om “Montering af armlæn i en VW Up”

  1. Jeg har også fået monteret armlæn i min Up og er rigtig glad for det.
    Jeg er med på det kan tiltes op og ned – men hvor/hvordan kan det skubbes frem og tilbage?

    1. Den øvre del – selve “puden” – kan skubbes frem. Du skal bare trykke lidt hårdt. Dette gælder selvfølgelig kun, hvis du har det originale armlæn til Seat Mii (som selvf. passer til de to andre biler også, up og citigo)

      1. Ja tak – det må jeg lige have afprøvet så – og er helt med på det naturligvis er originalen 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *