Sådan trækker du strøm til LED lys i en VW Up! 12

Når man nu har en bil der tilhører det billige segment, er det op til en selv, at skabe den lækre følelse, man eks. oplever i en noget dyrere Audi. Her kan du se, hvordan jeg har trukket strøm og monteret LED strips ved fødderne i fører- og passagerside.

Du skal bruge flg.:

Sikringsadapter strømtyv – Kan købes hos Thansen for 50 kroner.
Ledning (sort/rød) – Rød for plus, sort for stel.
Muffer, kabelsko, strips og selvfølgelig LED strips – Mere om dette, nederst i indlægget.

Sikringsadapter strømtyvAt trække strøm fra sikringsboksen

Drop alt om at trække strøm fra batteriet. Med en sikringsadapter strømtyv, er det meget nemt at trække strøm til ekstra belysning og andet. Sikringsadapteren er meget logisk i sin opbygning. Den “låner” strøm fra en eksisterende bås i sikringsboksen, uden at forstyrre den eksisterende funktion. Det eneste du skal klare selv, er at finde en stelforbindelse. Dette kan bl.a. gøres ved at smide en kabelsko på bolten ved koblingspedalen.

Husk at der skal sidde to sikringer i sikringsadapteren: den, du udskifter med sikringsadapteren, og en til det nye kredsløb.

Den simple opbygning

Der er ingen grund til at gøre det besværligt. Plus fra sikringsadapteren (rød) føres til plus på LED strips’en (rød). Stel fra bolten v. koblingspedalen, føres til negativ på LED strips’en (sort). Ønsker man lys i passagerside også, som jeg også har lavet, skal der yderligere en ledning i plus og stel, som føres gennem midterkonsollen. Man behøver ikke at skille den ad, da der er plads til at man kan stikke en skruetrækker igennem, hvor på ledningen er fæstnet.

LED strips til billige penge

LED strips kan godt koste lidt penge, hvis man køber dem hos en dansk forhandler. Dette er også fint, hvis man skal pleje sin indre patriot. Men de kan altså fås for en slik, hvis man køber dem på eBay. Selv, købte jeg disse – 4 stk. for knap 30 kroner. Bemærk at de kan fås i flere farver. Jeg har brugt LED strips med rødt lys, da kontakter, m.fl. også har dette.

LED strips VW up

 

 

12 thoughts on “Sådan trækker du strøm til LED lys i en VW Up!

 1. Svar Tobias Hansen sep 23,2014 09:34

  Hej Titanen! 🙂

  der er vel konstant strøm på den sikring?

  har du lavet en kontakt så?

  mvh Tobias

 2. Svar Michael nov 9,2014 18:15

  Hej. Er det sikringerne i dørsiden du har taget strømmen fra eller er det motorrummet? Og hvordan har du fået ledningerne ned til led pærerne? Altså har du haft skilt instrument bordet af for at trække ledningerne?
  Mvh

  • Svar Titan nov 24,2014 21:04

   Hej Michael

   Du kan se på billedet, hvilken sikring jeg har trukket strømmen for. Jeg slog den op i tidernes morgen, men kan ikke huske det længere. Det fungerer fint 🙂 Kablerne er trukket uden at skille noget ad. Du kan få dem gennem midterkonsollen vha. en skruetrækker (bind ledningen på spidsen) eller en søgepind.

   Håber det lykkes.

   Titan

 3. Svar Mark feb 22,2015 23:02

  Hej 🙂

  Fedt lys du har fået dig der! Jeg er ligesom Tobias nysgerrig på hvordan lyset tænder? Er det konstant tændt når du drejer nøglen eller hvordan tænder det?

  Mvh Mark

 4. Svar Mark feb 23,2015 15:55

  Hej Titanen 🙂
  Lækkert lys du har fået lavet dig der!
  Ligesom Tobias er jeg lidt nysgerrig på hvordan lyset tænder?
  Tænder det bare så snart du drejer nøglen eller?

  • Svar Titan feb 25,2015 22:15

   Hej Mark 🙂
   Tak. Lyset tænder så snart jeg drejer nøglen. Det kunne godt være koblet på nærlyset, således det først tænder når man drejer “lys-knappen” over på nærlys. Men lyset generer ikke, så jeg valgte den nemme løsning 🙂

   Vh

   • Svar Mark feb 26,2015 13:33

    Hej igen 🙂 tak for svaret. Jeg er lidt nysgerrig fordi jeg selv vil lave det. Har lige købt LEDerne, har du nogen løsning på hvordan jeg kan køre det på nærlyset? Lyder som om du har rimelig godt styr på det 😉
    Mvh Mark

 5. Svar LDI mar 1,2015 01:06

  Hvis du vil have det til at lyse med nærlys, skal du tage plus fra lyskontakt, ben 17 mener jeg det er, det er øverste række helt til venstre set forfra, ledning er blå grå eller noget i den stil, har lavet nogle stykker efter hånden med strøm der fra, det er sammme sted man tager til w8 lmape.

 6. Svar Mark mar 3,2015 21:48

  Hej igen 🙂
  Jeg har besluttet mig for at sætte en lille kontakt ved siden af lyskontakten, så kan jeg tænde og slukke lyset upåvirket af det eksisterende lys. Tak for hjælpen!

  – Jeg går med en tanke om at lave LED i handskerummet, da der mangler lidt lys om aftenen, har lige købt LEDen. Hvornår kommer der endnu en fremragende løsning på dette? 😉

  • Svar Titan mar 4,2015 15:48

   Hej 🙂
   Hvorfor ikke bare lade det være tændt altid? Om dagen kan du alligevel ikke se at det er tændt, og om aftenen vil du ikke have det andet end tændt 😉
   Jeg er ikke bekendt med nogen der har lavet lys i handskerummet. Du er velkommen til at skrive, hvis du får mod på det 🙂

   Vh Titan

 7. Svar Morten jun 7,2016 14:04

  Så vidt jeg har hørt, må eftermonteret lys ikke kunne tænde når bilens døre er lukket, og bilen vil derfor ikke kunne synes med dette. Om det er rigtigt hvad jeg har hørt, vil jeg ikke hænges op på, og passer det, kan ledningerne selvfølgelig bare tages fra inden syn 🙂

 8. Pingback: Sådan trækker du strøm i en VW Up

Leave a Reply