Tips til at få mere ud af batteriet på din Android-smartphone

Et generelt problem med smartphones, er batteritiden. Det er især i takt med sociale apps, som Facebook Messenger, Snapchat, Instagram, at batteriet bliver brugt som aldrig før. Her kan du få tips til, hvordan du få mere ud af batteriet på din Android-baserede smartphone.

Synkronisering og push-meddelelser

Jeg har både Facebook, Facebook Messenger, Snapchat, Instagram og Google+ på min Samsung Galaxy S4, og det er noget der kan mærkes. Batteritiden bliver markant forringet, når man har applikationer der konstant synkroniseres eller er åbne for push-meddelelser.

Derfor har jeg helt slået synkronisering fra for hhv. Facebook, Instagram og Google+. Derudover har jeg efterset Android’s synkroniseringsindstillinger, hvor jeg fjernede fluebenet for synkronisering af Google Fotos og Gmail. Google Fotos brugte jeg ikke og Gmail opdaterer jeg i stedet manuelt. Det er selvfølgelig rart at få mails med det samme de ankommer, men i sidste ende er batteritiden vigtigere for mig. Snapchat har jeg afinstalleret, da dette både er en batteri- og tidssluger.

Deaktiver unødige funktioner

Mange får aldrig slået WiFi fra, på trods af at det kun er det trådløste netværk i hjemmet, der bliver brugt. Når WiFi holdes tændt, betyder det telefonen med jævne mellemrum, søger efter trådløse netværk. Dette bruger telefonen altså unødig strøm på. Det samme gælder for Bluetooth – slå det fra, hvis ikke det bruges. Ellers vil telefonen ligeledes søge efter Bluetooth-enheder med jævne mellemrum.

Derudover kan man skrue ned for skærmens lysstyrke og time-out indstillingerne for selv samme. Har man en telefon med OLED-skærm, kan man med fordel bruge et sort/mørkt baggrundsbillede og, hvis muligt, temaer i diverse apps. OLED-skærme har selvoplyste pixels, hvilket betyder at sorte pixels er slukket og dermed ikke bruger noget strøm overhovedet. Af smartphones med OLED-skærme kan nævnes Samsung Galaxy S1, S2, S3, S4 og S5, m.fl.

Analyser dit batteriforbrug og find synderen

Det kan være en god ide at analysere sin batteritid og finde frem til de applikationer, der bruger for meget strøm – enten fordi de presser processoren under brug eller fordi de “vækker” telefonen, når den er i dvale. Sidstnævnte er den hyppigste årsag til dårlig batteritid.

Med applikationen Better Battery Stats, kan man analysere sig frem til, hvilke applikationer der bruger mest processorkraft, hvor meget batteri de bruger og hvor meget de vækker telefonen når den er i dvale. For at give det mest realistiske billede, skal man efter at have installeret applikationen, bruge sin smartphone som man plejer.

I mit tilfælde viste det sig, ikke overraskende, at Facebook og Snapchat var to store syndere. Dette hænger selvfølgelig også sammen med, at jeg bruger applikationerne meget, selv om dette selvfølgelig ikke har noget at gøre med, hvor vidt applikationerne vækker telefonen i dvale tilstand.

Viser det sig at man har en applikation, som man absolut ikke kan undvære, men som man gerne vil forhindre i at vække telefonen når man ikke bruger den, kan man bruge applikationen Greenify. Denne applikation kan sørge for at applikationer ikke er aktive, når man ikke bruger dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *