Tips til hundetræning

Alt for mange har uopdragne hunde og laver helt basale fejl, når det kommer til hundeopdragelse. Det piner mig at se på, men omvendt vil jeg heller ikke være ham den irriterende der belærer andre – det må være op til de enkelte selv, at sætte sig ind i hvordan og hvorledes. Ikke desto mindre er her nogle af de mest basale tips til hvordan man kommer godt på vej.

Tilkalde-kommando
En af de mest sete fejl, er den med at korrigere sin hund vha. hundens navn. Som udgangspunkt skal hundens navn ALDRIG bruges i en negativ sammenhæng, da dette udelukkende skal forbindes med noget negativt. Hundens navn er en tilkalde-kommando – din hund forstår hverken dansk, engelsk eller andre sprog.
Det er dejligt at have en hund der kommer når man kalder. Især i nødsituationer. Brug derfor ikke kommandoen konstant, og giv gerne godbidder eller anden belønning når hunden kommer på kommando. Undlad at kalde på hunden, i situationer hvor den med sikkerhed ikke vil lystre – her er det bedre at hente den.

Et klassisk eksempel: Hvalpene leger for voldsomt og den uvidende hundeejer står ivrigt og siger “slap nu aaaaf, Charlie – rooooooolig, vær søøøøød”, osv. Det er spild af tid og hunden bliver blot navnedøv.
Det er egentlig ret simpelt. Hundens navn betyder oversat til hundesprog “kom til mig”.

Misforstået omsorg
Din hund bærer ikke nag eller er såret, når du har sat den på plads. Tværtimod vil en hund elske dig for at være dens flokleder. En hund har brug for en flokleder, hvis den skal trives. Point being: Du skal træde i karakter, give hunden kontante kommandoer og vejledning – undlad al den konesnak med hunden. Hunden vil elske dig for det. Lad være med at pylre og klynke om hunden, løft den aldrig op, lad den ikke være i sofaen.. Altså kort sagt: Gør det klart at hunden er under dig, og den vil ikke være i tvivl om at du er leder af flokken.
Hvad vil dette resultere i? Du får en hund der er opmærksom på dig, ikke stikker af fra dig, lystrer dig og generelt ikke er et irritationsmoment.

DU er leder af “flokken”
Når du går tur med hunden, skal du ikke konstant gå og se dig tilbage. Det er hunden der skal følge efter/med dig – ikke dig der skal gå og kalde på den og nærmest tigge den om at komme med dig. Dette opfatter hunden meget hurtigt og vil i løbet af ingen tid, være den der lufter DIG. Når hunden(/hvalpen) ikke følger med dig, kan man gemme sig for den, således at den panikker og lærer at den skal holde øje med dig, da den ellers kan risikere at blive væk fra flokken, og dét har den ikke lyst til.

Husregler
Herhjemme har vi visse regler i huset, så som at der ikke spises før der bliver sagt værsgo’, man går ikke ud og ind ad hoveddøren, før der bliver sagt kom, man snuser ikke på spisebordet eller søger efter rester med mindre man får lov, osv. Alt sammen er det med til at understrege at de er under mig og dette gør at de trives langt bedre.

Her tænker du på “Tips til hundetræning”

  1. Derfor er jeg ikke pe5 Facebook. Jeg kjenner jeg har gre5dig lyst, men jeg veit at det er en mega tidystv, og jeg kommer til e5 la meg bestjele.Sukk. Jeg er sikker pe5 at jeg hadde syntes Facebook var gf8y.Underskog er litt annerledes. Jeg klarer ikke e5 bruke se5 mye tid der, men fint sted for e5 legge ut arrangementer osv. Hund er gf8y, strihe5ret Vorsteh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *