Tips til Samsung Galaxy S

Det er søndag og her får du lidt tips til din Samsung Galaxy S GT-i9000, som forhåbentlig kan holde dig beskæftiget en del af søndagen. 🙂 Der er både tips til de lidt grønne på området, men også de mere øvede som tør lege med systemfiler, mv. God søndag!

Jeg har allerede skrevet om hvordan man får hhv. CyanogenMod 7 på min Galaxy S, men også om hvordan man får Samsungs lækkede Android 2.2.3 ROM flashet på sin Samsung Galaxy.

Batteri ikon med procentvisning, mm.
Det er virkelig irriterende ikke at have et batteri ikon der viser hvor mange procent der er tilbage af batteriet. Det er nemt og hurtigt at få et smart ikon der både er anderledes og viser procenter. Sådan gør du:

Først og fremmest kræver fremgangsmetoden at din Galaxy S er rooted og at du er på en alm. Samsung-baseret ROM (eks. Darky’s, Doc’s, osv.).

Via applikationen “Root explorer” finder du filen “framework-res.apk” fra “/system/framework/” og kopierer (IKKE flytter!) filen til telefonens SD-kort. Herefter kan du trække den ud via USB-kabel, Bluetooth, WiFi, E-mail eller what ever. Det vigtigste er bare at du får den over på din computer, for nu skal den igennem UOT Kitchen.

Det eneste du skal inde på UOT Kitchen, er at vælge fanen “Battery” og dernæst sætte kryds ved “Use this mod”. Under “Use this mod” vælger du nu fanen “SCB with %” og her kan du vælge det batteri ikon du vil have på din telefon.

Dit skærmbillede skulle på nuværende tidspunkt se nogenlunde sådan ud:

Hvis dette er tilfældet, så er alt som det skal være. Efter du har valgt det ønskede ikon, vælger du nu fanen “File upload”. Her skal du klikke på knappen “Select file” under “framework-res.apk”. Når filen er uploadet, klikker du på fanen “Summary” og herunder klikker du på “Submit work to kitchen”.

Nu er køkkenet i gang med at tilbederede en update-fil som du blot skal flashe i recovery-menuen.

LED notifikation om SMS, E-mail, osv.
Det er ingen hemmelighed at Samsung Galaxy S desværre ikke har en LED-indikator, men den har derimod en OLED-skærm som kan nøjes med at tænde de pixels der viser noget og dermed vise små ikoner uden at skulle aktivere hele skærmen. Det har man draget nytte af med applikationen NoLED, som viser små ikoner på skærmen, når der er ny sms, mail eller ubesvaret opkald samt en række andre notifikationer. Der er taget højde for screen burn-in’s, osv. og det danske sprog er såmænd også understøttet. Læs mere om NoLED her.

Custom boot animation
Har man en kernel der understøtter custom boot animations, kan virkelig gøre telefonen personlig, at man udskifter den efterhånden keeedelige Samsung opstartsanimation med en langt sjovere en af slagsen. Har man ikke en custom kernel, kan man ikke udskifte sin boot animation. Langt de fleste nyere kernels på XDA understøtter custom boot animations. Selve animationen hedder bootanimation.zip og skal placeres under “/system/media/” via ADB eller Root explorer (eller lign. applikation). Selve boot animationerne kan fås flere steder fra og er ofte delt op i tråde af vedkommende der har lavet dem. Brug Google og søgeværktøjet på XDA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *