Tips til Windows 7

Efter to dage med Windows 7 er jeg blevet en del klogere og mere bekendt med Microsofts nye styresystem, og det er derfor blevet tid til en række nyttige tips til andre (nye) brugere af Windows 7.

Brænd ISO-filer
Med Windows 7 er det ikke længere nødvendigt at installere 3. parts software for at brænde ISO-filer.

Problem Steps Recorder
Windows 7 har et præinstalleret program til at lave on screen optagelser med, i forbindelse med hjælp til fejlfinding, mm. Problem Steps Recorder startes ved at indtaste PSR i startmenuen. Den sørgelige del er dog at MHT-filen som programmet spytter ud efterfølgende, kun kan læses af Internet Explorer.

Lommeregner
Lommeregneren i Windows 7 har fået en ordentlig overhaling. Den kan nu udregne rentesatser, statistik, valutakurser, videnskabeligt og meget mere.

Windows 7 Paint
Gode gamle MS Paint har også fået sig en ordentlig overhaling og kan nu bruges til flere opgaver end børnetegninger.

Diagnosticering af strømeffektivitet
Windows 7 kan analysere strømforbruget og fortælle dig hvilke konfigurationer der er uhensigtsmæssige i forhold til strømbesparelse. En funktion der er yderst brugbar for os med netbooks. Analysen startes ved at skrive ‘powercfg -energy’ i start. Analyserapporten gemmes efterfølgende i ‘C:\Windows\System32\energy-report.html’.

Slideshow som baggrundsbillede
Det er muligt at have et slideshow som baggrundsbillede i Windows 7. Man markerer selv de billeder man vil have i rotation samt interval. Det er også muligt at bede Windows 7 om automatisk at slå slideshowet fra, når computeren ikke er tilsluttet en strømforsyning.

Tastatur genveje
Er der noget der kan spare tid, er det tastaturgenveje. Her er en liste over nyttige genvejstaster i Windows 7:

Windows + G
Viser skrivebordsgadgets øverst.

Windows + + og – (plus- og minustasten)
Nem og hurtig måde at zoome ind og ud på.

Windows + Pil op
Maksimerer det aktive vindue.

Windows + Pil ned
Minimerer det aktive vindue.

Windows + Pil højre
Flytter det aktive vindue til højre for skærmen (50% af skærmen).

Windows + Pil venstre
Samme som ovenstående, blot til venstre i stedet.

Windows + Home
Minimerer/maksimerer alle vinduer pånær det aktive vindue.

*Windows er windows-tasten.

Windows 7 på en netbook
Jeg har bestemt ikke fortrudt at jeg installerede Windows 7 på min Asus EEE 1000 HE, som ellers er født med Windows XP (og linux). Windows 7 er født med en masse funktioner der netop er til for at optimere ydelse og strømforbrug for os der ikke altid er i nærheden af en stikkontakt. Windows 7 gør sig også godt, selvom jeg kører med en sølle opløsning på 1024×600. (Se screenshot)

Bemærk at min startbar er skjult og aktiveres ved at køre musen i bund. Det fungerer rigtig godt! Endvidere har jeg også valgt at bruge små ikoner i startbaren, da de store egentlig er henvendt til folk med touchscreens.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *