Tweak Windows 7 til netbooks

Bemærk at indlægget er skrevet den 15. november 2009

Jeg har nu i nogle uger leget med Windows 7 på min netbook og er ved at have presset mest mulig ydelse ud af den, uden at Windows 7 er blevet for kedeligt eller ufunktionelt. Det har været 2 uger med en masse læsning, enkelte nedbrud og en masse de- og aktivering af Windows-tjenester, applikationer og meget mere. Læs med her og find ud af hvordan du også får mest muligt ud af Windows 7 på din netbook.

Mange er formentlig bange for at tage springet til Windows 7, da de har dårlige erfaringer med Windows Vista. Jeg gjorde mig også selv mine tanker, da jeg tog springet og installerede Windows 7 Ultimative på min Asus EEE 1000 HE. Et valg jeg heldigvis ikke har fortrudt 🙂

Når jeg nu snakker så meget om tweaking af Windows 7 til netbook-brug, er det bestemt ikke fordi Windows 7 er langsomt eller irriterende at arbejde med. Windows 7 kører flydende og “hænger” ikke. Men når det nu er en netbook, er der ingen grund til at spilde systemressourcer på Windows-tjenester og applikationer som man alligevel aldrig får brug for.

Når du har fået installeret Windows 7 på din netbook og så småt er kommet igang, kan du så småt begynde at tweake din netbook. Der er visse tweakins der er nemmere at justere, hvis du har haft lidt tid til at arbejde i Windows 7 og på den måde ved hvad du har behov for, og ikke har behov for af Windows’ tjenester og applikationer.

Tilgå Windows 7 tjenester ved at klikke på Start, indtaste ‘tjenester’ og klikke på Tjenester.

Her ser I hvilke tjenester jeg har deaktiveret. Black Viper har skrevet en glimrende guide til hvilke tjenester man kan deaktivere og starte manuelt for bedst mulig ydelse.

Klik på Start og indtast ‘Juster udseende” og klik dernæst på ‘Juster udseende og ydelse for Windows’. Dernæst ‘optimering af udseende og ydelse i Windows 7’

Jeg anbefaler at man fjerner fluebenet i hhv.:

Animationer på proceslinjen og menuen Start
Animer kontrolelementer og elementer i vinduer
Animer vinduer, når de minimeres og masksimeres
Gem proceslinjeminiaturer
Vis vinduets indhold, mens der trækkes

Klik på Start og indtast ‘Windows-funktioner’ og klik dernæst på ‘Slå Windows-funktioner til eller fra.’
Windows-funktioner

Det anbefales at du deaktiverer de Windows-funktioner du ikke har behov for. Selv har jeg deaktiveret

Fjerndifferentiel komprimering
Indekseringstjeneste
Internet Explorer 8 (brug Google Chrome i stedet)
Mediefunktioner
Spil
Tablet PC-komponenter
Windows Gadgetplatform (ud over at sluge CPU, er en 10″ skærm ikke oplagt til Windows gadgets)

Windows-funktionerne afhænger af dine individuelle behov, så prøv dig frem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *