Up, Citigo og Mii: Ofte stillede spørgsmål

Visse spørgsmål til VW Up!, Seat Mii og Skoda Citigo bliver ved med at dukke op igen og igen. Jeg har derfor prøvet at samle de mest hyppige af slagsen, således man slipper for at lave en ny tråd. Jeg håber at det kan være til gavn for nogen. Kommentarer er velkomne.

Dækker garantien, hvis/når bremseskiverne bliver skæve?
– Som udgangspunkt ja, men forhandleren kan være lidt modvillig. Nogle forhandlere påstår, at garantien dækker op til 20.000 KM/1 år. At skiverne er blevet skæve betyder typisk at rattet begyder at ryste ved nedbremsning.

Høj hyletone fra motorrummet, når bilen er i tomgang – hvad er det?
– Vandpumpen er defekt og skal skiftes på garantien. Det er en kendt fejl på trillingerne.

Koblingspedalen siger knæk/knirke-lyde – er det meningen?
– Den er defekt og skal skiftes på garantien. Det er en kendt fejl på trillingerne.

Høj lyd ved udkobling – er det meningen?
– Nogle trillinger siger en høj lyd, når der kobles ud. Det kan til forveksling lyde som fjeder der skydes af. VW har angiveligt udtalt, at det ikke “gør noget” og vil ikke gøre noget ved det.

Min Navigon navigations-enhed er noget lort, hvad gør jeg?
– Det er et kendt faktum, at Garmin-enheden er længder bedre end den tidligere Navigon-enhed. Dog kan det være ret svært at få byttet sin gamle enhed, til en ny. Forhør dig hos din forhandler og fortæl om dine problemer med enheden.

Hvad kan kodes, og hvad kan ikke?
– Mange spørger til, hvad der kan kodes på deres trilling. Hos VAGcars.dk kan man se en liste over muligheder for kodning af bilen. Bemærk at trillinger med ASG-gearkasse har begrænsede muligheder i forhold til kodning.

Hvordan får jeg lys i bagagerummet?
– Trillingerne er desværre ikke født med lys i bagagerummet. Dette gør måske ikke det store i sommerperioden, hvor solen står højt det meste af dagen. Men i de mørke vintermåneder, kan det godt være et irritationsmoment. Her er en guide til, hvordan man monterer lys i bagagerummet på sin trilling.

Kan man få vist km/l i stedet for l/100 km?
– Dette spørgsmål relaterer sig til ovenstående spørgsmål, og svaret er: ja, det kan du godt. Hvis ikke din forhandler vil gøre det uden beregning, kan du være heldig at finde en på Facebook eller VAGcars.

Svær at få i bakgear – er det normalt?
– Det er et kendt problem, at trillingerne kan være svære at få i bakgear. En tommelfingerregel er at man sætter bilen i 1. gear, før man sætter den i bakgear. Derved undgår man også at den “børster tænder”, hvilket ikke er særlig sundt for gearkassen.

Aircondition-anlægget lugter – hvorfor og hvad gør jeg?
– Der sætter sig hurtigt en masse mikroorganismer i anlægget, og de lugter. De kan fjernes vha. aircon-rens og et nyt pollenfilter. Filtret sidder bag handskerummet (kan ses nede fra gulvet). Et andet tip er at man kan køre med fuld blæs på varmen for på denne måde at brænde en del af mikroorganismerne væk.

Mine ruder dugger – hvorfor og hvad gør jeg?
– Der er delte meninger om, hvor vidt trillingerne dugger mere end andre biler. Men faktum er det, at spørgsmålet er stillet ofte. At bilen dugger hurtigt/ofte, kan skyldes den kompakte kabine. Duggede ruder opstår pga. fugt. Den hurtigste måde at afdugge ruderne på, er at tænde for A/C (såfremt man har det), da det affugter og endvidere sætte den til at blæse varm luft ud. Det kan også afhjælpe problemet at rengøre ruderne indvendigt med jævne mellemrum. Til dette kan man bl.a. bruge almindelig opvaskemiddel.

Hvad koster inderskærme og er det nødvendigt?
– Prisen på inderskærme samt montering varierer og der er ligeledes en ny og gammel model samt uoriginale. Ofte monteres inderskærme af forhandleren eller i forbindelse med rustbeskyttelse – selvfølgelig mod en merpris. Inderskærme beskytter mod sand, småsten og snavs og er endvidere med til at lyddæmpe en lille smule. Har man selv mod på at montere skærme, kan de med fordel købes hos Azf i Flensburg (kan sendes med posten) eller på eBay. Originale inderskærme til VW e-up (bedre pasform – passer på trillingerne) koster typisk 1.000-1.100 hos VW.

Hvad koster en ny forrude?
– En ny forrude koster 3.500,- kr. hos Carglass og 1.700,- kr. hos Midtjysk Bilglas. Begge priser er inkl. montering. Ofte dækker forsikringen dog.

INSP – Hvad betyder det?
– Din bil skal til service. Du kan læse mere om intervaller og priser her.

Kan man få hattehylden til at løfte sig automatisk, sammen med bagklappen?
– Ja, se et eksempel her.

Hvis man får monteret anhængertræk på sin trilling, hvor meget må den så trække?
– Trillingerne er godkendt til at trække op til 500 og 750 kg (uden og med bremser). Det koster ca. 6.000,- kroner at få eftermonteret anhængertræk på en trilling.

Hvilken kort-version er den nyeste til navigationsenheden?
– 2014 Q2 (24/07/2014)

Kan man holde sin dåsesodavand kold?
– Ja, se et eksempel her.

Hvilken fatning skal jeg bruge?
– Nær- og fjernlys: H4, tågelys: HB4, køre- og positionslys: W21/5W, blinklys forrest: PY21W, blinklys side: W5W, blinklys bag: RY10W, baklys: R10W, nummerpladelys: W5W, baglys, bag tågelys og stoplys: P21/4W.

Kan man få eftermonteret fartpilot?
Ja, og det bliver billigere og billigere. Skoda Aabenraa bil eks. have 2.300,- kr. inkl. moms for montering af fartpilot i en Skoda Mii. De kan måske overtales til at montere fartpilot i en VW up! til samme pris.

 

24 meninger om “Up, Citigo og Mii: Ofte stillede spørgsmål”

   1. Jeg fik låsen udskiftet, og min mekaniker sagde, at det desværre er noget man af og til oplever ved VW UP😖

 1. Vil gerne have monteret en trækkugle på min Seat mii.
  Er der nogen der har monteret det, og evt. kender prisen på
  sådan en og hvor den kan købes ?

 2. højtaleren i min skærm på Navigon er stået af. Det er en vw up. Værksted kan ikke hjælpe. Nogen gode ideer til hvor man finder en ny skærm.

  1. Hej Janne, du kan prøve at finde en ny navigationsenhed på eBay. Her er det ofte muligt at finde en brugt. Bemærk at det er ligegyldigt, hvilken af de tre modeller, navigationsenheden har siddet i. Når den nulstilles til fabriksindstillingerne, vil den “indrette” sig efter den bil, den bliver monteret i, hvad enten det er en VW Up, SEAT MII eller SKODA Citigo. Mvh Titan

 3. Jeg har OSRAM Cool Blue Intense i nær/fjern lyset, men min positionslys er den standarde gule farve, er det muligt at skifte pæren til en der lyser hvid/blå, og hvilket skal det være?

 4. Hej Janne

  Du har ikke brug for en ny skærm, Du har brug for en ny højtaler. Den kan eks. fåes her:
  http://www.ebay.com/itm/Orginal-Lautsprecher-fur-Navigon-70-Ersatzlautsprecher-Speaker-Navigon-70-71-/192025516161?hash=item2cb59cd881:g:LHAAAOSwNSxVVlTY
  Til en fornuftig pris. Du kan også skifte den selv, søg på youtube efter “skift af lcd” og så din pågældende model, så kan du se hvordan man skiller den ad. Har selv lige skiftet skærm på min egen 70/71 og det er ikke så giftigt.

 5. Vedr. kørelys på VW UP ASG fra 09/2012
  På Seat Mii, kan man sætte lyskontakt på nærlys. Nå man slukker motoren, slukker også alt lys. Skal man bruge positionslys, drejer man blot kontakten til symbolet for positionslys, så tænder det også uden tænding.
  Mit spørgsmål er så, kan det ikke kodes, så det virker på samme måde på en UP, eller hvad skal det til, for at det kan lade sig gøre?

 6. Hej. ER der regnsensor på en wv up fra 2014, kan det monteres eller skal det slåes til i computeren, lige som så meget andet kan ??

  Mvh. Kim L K

 7. MIn elrude i førerside kører “skævt” op. Skal hjælpes til at følge sporet i døren?

 8. Hej.

  Nogen der ved om der kan komme/programmeres regnsensor på en UP 2014 ??
  Ved der skal ny rude på.

  Mvh. Kim L Kristensen

 9. Kan det godt passe at når man laver fra L/100 til km/L at navigon enheden kun kan skrive hele tal såsom 23,0 eller 24,0 og ikke 23,4 f.eks.??

 10. Mit baklys på min Citigo virker ikke.
  Ny pære isat og ingen sikringer sprunget.
  What to do?

 11. På min Up slukker stop lyset først efter 3-5 efter jeg har sluppet bremsepedalen. .nogen der ved hvad fejlen kan være har skiftet sroplys kontakt uden det hjalp den lyser stadig efter man slipper pedalen i nogle minutter

 12. Har et problem med at jeg ikke kan skifte pollenfilter i min up da jeg ikke bare kan trække det ud nede under handskerummet. Det ligner en fast del hvor men ikke bare kan trække et låg af så kan ikke komme ind til det, hvad gør jeg

 13. Hvordan passer de forskellige rat på hinanden?

  Min kæreste har en Skoda Citigo, men den har det kedelige platisk rat og vil så gerne have læderrat. Men synes det er svært at finde ud af hvordan og hvorledes. Har set der er nogen Citigo’s med læderrat, men kan ikke lige umiddelbart finde nogen hos ophug eller nye…?

 14. min Mii vil ikke starte. Der er strøm på. Når jeg forsøger at starte ja så ligesom hopper den bare. 🙂

 15. Min datter har en Citigo model 2013 og nu har hun købt en Iphone 12 og vi kan ikke connecte til bilens system -bilens system finder tlf men der kommer ingen kode (hun havde en 8 før hvor ingen problemer var) og når vi prøver at sende en kode fra tlf til bilen kommer den heller ikke -er der nogen der kan hjælpe? Det håber vi meget på forhånd mange tak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *